23 Ocak 2014 Perşembe

ETLİ GÜVEÇ

ETLİ GÜVEÇ


MALZEMELER
-Yarım kg dana kuşbaşı
-2 tane patlıcan
-2 tane patates
-2 tane soğan
-2 tane kırmızı biber
-4 tane yeşil biber
-4 tane domates
-1 su bardağı bezelye
-1 tane havuç
-1 baş sarmısak
-1 yemek kaşığı salça
-Tuz, karabiber
-1 su bardağı su

YAPILIŞI

1-Kuş başı etleri güvecin altına yerleştirelim.
2-Patlıcanı alacalı soyup küp doğrayalım ve tuzlu suya koyalım.
3-Sebzelerin hepsini doğrayıp büyük bir karıştırma kabında harmanlayalım.
4-Sebzeleri etlerin üzerine dökelim.
5-Salça, sıvı yağ,pul biber ve tuzu  bir su bardağı su ile açarak sebzelerin üzerine döküp kapağını kapatalım.
6-Yemeğimiz pişmeye hazır!


-Güvecin en lezzetli hali odun fırınında piştiği zamandır
-Eğer güvecimizi ocakta pişireceksek dibi tutmaması için kaynadığında altını çok kısarak kendi halinde 2 saat pişirmek gerekir.
 -Fırında pişirecekseniz önce ocakta kaynatıp sonra 200 dereceye ayarlanmış fırında 1 saat pişirelim.

AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder