AYVA TATLISI |
MALZEMELER
-4 Tane ayva (kişi sayısına göre arttırabilirsiniz)
-Her yarım ayva için 1 yemek kaşığı şeker
-1 tane kabuk tarçın
- Su
- Üzeri için kaymak yada krem şanti
- Toz fıstık yada kavrulmuş fındık içi
YAPILIŞI
1- Ayvaları soyup ortadan ikiye bölün.
2-Çekirdek yataklarını çıkarın fakat çekirdeklerini atmayın.
3-Geniş bir tencereye avvaları koyup üzerine çıkacak kadar su ilave edin.
4- Her yarım ayvanın iç kısmına bir yemek kaşığı şeker koyun.
5- Tencerenin içine kabuk tarçın ve çekirdekleri koyup ateşe alın.
6- Kaynayınca tencerenin kapağı yarım açık, altı kısık ayvalar yumuşayana kadar pişirin.
7- Ayvaların renginin daha kırmızı olmasını istiyorsanız şerbetin içine bir toplu iğnenin başı kadar küçücük kırmızı gıda boyası koyabilirsiniz.
8- Pişen ayvaları borcama alın soğuduğunda ortalarına kaymak ya da krem şanti koyun.
9- Onunda üzerine toz fıstık ya da fındık dökerek servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder