2 Haziran 2021 Çarşamba

Makaron

Makaron
Malzemeler;
-100g.fındık unu (badem unu)
-100g. pudra şekeri
-80g. yumurta akı
-80g. toz şeker
-Bir tutam tuz
-20g. kakao
-Gıda boyası

Ganaj için;
-80g. krema
-80g. çikolata

Yapılışı;
-Ganaj için kremayı ocağa alıp kaynamaya hazır hale geldiğinde ocaktan alıp çikolatayı içine koyun.
-Çikolata eriyene kadar karıştırın ve soğumaya bırakın.
-Oda ısısına geldiğinde buzdolabına koyun.
-Fındığı robottan çekip olabildiğince inceltin.
-Üzerine pudra şekerini ilave edip birlikte tekrar robottan geçirin. 
-İnce pirinç süzgecinden eleyerek kalan iri taneleri ayırın tamamen un haline gelmeli.(kakaolu yapacaksanız onuda birlikte eleyin)
-Oda ısısındaki yumurta akı (orta boy yumurtada 2,5 yumurta akına denk gelmekte) fakat terazi ile ölçülmesi isabetli olur. 
-Yumurta akına çay kaşığı ucuyla tuz ekleyip mikserle uzun uzun katı hale gelene kadar çırpın.
-Yumurta akı köpürdükten sonra toz şekeri 3 defada ilave ederek şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin.
-İyice katı bir hal aldığında istenilen renk gıda boyası eklenerek 1-2 dk daha çırpın.
-Unlu karışımı yumurta akına 3 defada ekleyip alttan üste doğru köpüğü söndürmeden karıştırın. -Homojen bir hal aldığında bırakın. 
-Krema torbasına düz bir uç takıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye 2 cm aralıklarla sıkın. 
-Sıkma işlemi tamamlanınca tepsiyi tezgaha 4 -5 defa vurularak üst kısımlarının pürüzsüz olmasını sağlayın. 
-Bu şekilde tepside 1 saat bekletin. 
-Üst kısmı hafif dokunduğunuzda kabuk tutmuş olmalı. 
-Önceden ısınmış 150 derece fırında 15-20 dk pişirin.
Soğuyan makaronların bir tanesine bir miktar ganaj sıkıp diğerini üzerine kapatın. 
-1 gün beklettikten sonra servis yapabilirsiniz 
-Bu tarifle büyüklüğüne bağlı olarak tabiki ortalama 30 adet makaron elde ettim.
-
Not: Mutfak terazisi yoksa makaron yapmakla uğraşmayın çünkü gram ölçüsü önemli
-Normalde badem unuyla yapılıyor fakat benim elimde fazlaca fındık olduğundan denemek için fındık kullandım. (sonuç başarılı)
-Yumurta akı kesinlikle oda ısısında olmalı.
-Fındık tamamen un haline gelmeli ve elenmeli
-Yumurta akı çok güzel çırpılmalı.
-Acele etmeden yapım aşamalarını takip ederseniz ilk defa yapıyor olsanız bile güzel sonuç alacaksınız inşaAllah.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder