Makaron
Malzemeler;
-100g.fındık unu (badem unu)
-100g. pudra şekeri
-80g. yumurta akı
-80g. toz şeker
-Bir tutam tuz
-20g. kakao
-Gıda boyası
Ganaj için;
-80g. krema
-80g. çikolata
Yapılışı;
-Ganaj için kremayı ocağa alıp kaynamaya hazır hale geldiğinde ocaktan alıp çikolatayı içine koyun.
-Çikolata eriyene kadar karıştırın ve soğumaya bırakın.
-Oda ısısına geldiğinde buzdolabına koyun.
-Fındığı robottan çekip olabildiğince inceltin.
-Üzerine pudra şekerini ilave edip birlikte tekrar robottan geçirin.
-İnce pirinç süzgecinden eleyerek kalan iri taneleri ayırın tamamen un haline gelmeli.(kakaolu yapacaksanız onuda birlikte eleyin)
-Oda ısısındaki yumurta akı (orta boy yumurtada 2,5 yumurta akına denk gelmekte) fakat terazi ile ölçülmesi isabetli olur.
-Yumurta akına çay kaşığı ucuyla tuz ekleyip mikserle uzun uzun katı hale gelene kadar çırpın.
-Yumurta akı köpürdükten sonra toz şekeri 3 defada ilave ederek şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin.
-İyice katı bir hal aldığında istenilen renk gıda boyası eklenerek 1-2 dk daha çırpın.
-Unlu karışımı yumurta akına 3 defada ekleyip alttan üste doğru köpüğü söndürmeden karıştırın. -Homojen bir hal aldığında bırakın.
-Krema torbasına düz bir uç takıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye 2 cm aralıklarla sıkın.
-Sıkma işlemi tamamlanınca tepsiyi tezgaha 4 -5 defa vurularak üst kısımlarının pürüzsüz olmasını sağlayın.
-Bu şekilde tepside 1 saat bekletin.
-Üst kısmı hafif dokunduğunuzda kabuk tutmuş olmalı.
-Önceden ısınmış 150 derece fırında 15-20 dk pişirin.
Soğuyan makaronların bir tanesine bir miktar ganaj sıkıp diğerini üzerine kapatın.
-1 gün beklettikten sonra servis yapabilirsiniz
-Bu tarifle büyüklüğüne bağlı olarak tabiki ortalama 30 adet makaron elde ettim.
-
Not: Mutfak terazisi yoksa makaron yapmakla uğraşmayın çünkü gram ölçüsü önemli
-Normalde badem unuyla yapılıyor fakat benim elimde fazlaca fındık olduğundan denemek için fındık kullandım. (sonuç başarılı)
-Yumurta akı kesinlikle oda ısısında olmalı.
-Fındık tamamen un haline gelmeli ve elenmeli
-Yumurta akı çok güzel çırpılmalı.
-Acele etmeden yapım aşamalarını takip ederseniz ilk defa yapıyor olsanız bile güzel sonuç alacaksınız inşaAllah.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder