3 Haziran 2020 Çarşamba

Zeytinyağlı Taze Fasulye Dizmesi

Zeytinyağlı Taze Fasulye Dizmesi
Malzemeler; 
-1 kilo taze fasulye
-1 adet kuru soğan
-3 adet domates 
-1 yemek kaşığı salça
-1 tatlı kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-4-5 yemek kaşığı zeytinyağ 

Yapılışı;
-Fasulyeleri ayıkladıktan sonra yıkayıp, kesin.
-İki tane domatesi ve soğanı soyup yemeklik doğrayın.
-Soğan, domates, salça, tuz, şeker ve zeytinyağını bir kasede karıştırın.
-Pilav tenceresinin  ortasına ikiye bölünmüş bütün bir domatesi yerleştirin. 
-Etrafına fasulyenin yarısını dizin.
-Hazırladığınız soğanlı domatesli karışımın yarısını fasulyelerin her yerine gelecek şekilde kaşıkla dökün.
-Kalan fasulyeleri dizin. 
-Üzerine tekrar soğanlı harcın kalanını dökün.
-Yarım çay bardağı suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın.
-Yemek kaynamaya başladığında kısık ateşte pişmeye bırakın. 
-Piştikten sonra soğuması için bekletin. 
-Daha sonra servis tabağına ters çevirip ılık yada soğuk olarak  servis edin. 

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder