6 Mart 2019 Çarşamba

ÇİÇEK KURABİYE

ÇİÇEK KURABİYE
Malzemeler;
-250g oda ısısında tereyağ ya da margarin
-1su bardağı pudra şekeri
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 tane yumurta sarısı
-2 yemek kaşığı kakao
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-Un

Üzeri için;
-Yumurta akı
-Susam
-Fındık

Yapılışı;
1- Hamur için kabartma tozu ve kakao hariç bütün malzemeleri koyarak yoğurun.
2- Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça ayırın.
3- Diğer fazla olan hamura kakao ve kabartma tozunu ilave ederek tekrar yoğurun.
4- Kakaolu hamurdan ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp önce yumurta akına sonra susama bulayarak tepsiye dizin.
5-;Bütün hamuru bu şekilde hazırlayın.
6- Ayırdığınız beyaz hamuru yağlı kağıt arası koyup ince bir şekilde açın.
7- Çiçekli kalıpla kesin ve hazırladığınız kakaolu hamurun üzerine yerleştirin.
8- Ortalarına bütün fındık koyup kurabiyeleri pişirin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder