ZEYTİNYAĞLI TAZE BARBUNYA |
:: Yarım kg ayıklanmış taze barbunya
:: 1 tane soğan
:: 1 tane havuç
:: 1 tane patates
:: 1 tane domates
:: Yarım çay bardağı zeytinyağ
:: 1 yemek kaşığı salça
::Tuz
Yapılışı;
1:: Barbunyaları bol suda bir taşım kaynatıp süzün.
2:: Soğanı yemeklik doğrayıp zeytin yağında kavurun.
3:: Salçayı ve domatesi ekleyip karıştırın.
4:: Küp Küp doğradığınız patates ve havuçları da ilave ederek kavurmaya devam edin.
5:: Tencereye haşlanmış barbunyaları koyup üzerini iki parmak geçecek kadar kaynar su koyun, tuzunu kontrol edin.
6:: Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder