KURU YUFKA BÖREĞİ |
Malzemeler;
-8 tane kuru yufka
-150 g kıyma
-1 tane soğan
-1 tatlı kaşığı salça
-Sıvıyağ
-Pulbiber,Tuz
Yapılışı;
1- Önce iç harcını hazırlayalım soğanı yemeklik doğrayıp kıymayla birlikte yağda kavurun.
2- Salça, pulbiber ve tuzunu da koyup kıyma suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin ve soğumaya bırakın.
3- Böreği kızartacağınız tavanın içine 3 yemek kaşığı kadar yağ koyun.
4- Kuru yufkaları teker teker ıslatıp tavaya koyun.
5- Dört tane yufka olunca kıymalı harcı üzerine döküp her tarafına dağıtın.
6- Diğer yufkaları da aynı şekilde ıslatıp tavaya koyun.
7- Orta ateşte kenarlarından başlayarak her tarafını dikkatlice kızartın.
8- Böreği çevirip tavaya yağ koyun ve diğer tarafını da kızartın.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder