HİNGEL |
Malzemeler;
◽1 su bardağı su
◽1 yumurta
◽2,5 su bardağı un
◽1 çay kaşığı tuz
İç harcı;
◽3 tane patates
◽Karabiber
◽Pulbiber
◽Tuz
Üzeri için,
◽2 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı;
1◽Patatesi haşlayıp ezin, içine baharatlarını ve tuzunu ilave ederek hazır halde bırakın.
2◽Bir kaseye unu koyup ortasını açın, içine yumurta, tuz ve azar azar su ilavesiyle mantı hamuru gibi bir hamur yoğurun.
3◽Hamuru ikiye ayırıp tezgahı unlayarak ilk bezeyi açın.
4◽Çay bardağıyla daireler çıkarın ve her birinin ortalarına patatesli iç harç koyun.
5◽Hamurları bir sağdan bir soldan sıkıca bastırarak kapatın.
6◽Unlanmış tepsiye koyup diğer bezeyi de aynı şekilde hazırlayın.
7◽Tencereye su koyup kaynatın ve tuzunu atın.
8◽Hingelleri kaynamakta olan suyun içine atıp haşlayın.
9◽Pişmeye başladığında suyun yüzeyine çıkmaya başlayacaklardır.
10◽Pişen hingelleri süzgeç kaşık yardımıyla servis tabağına alın.
11◽Tavada tereyağı eritip hingellerin üzerine gezdirin.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder