TAHİNLİ ÇÖREK |
Malzemeler;
•1 su bardağı sıvıyağ
•1 su bardağı süt
•1 su bardağı su
•1 paket yaş maya
•1 yumurta (sarısı üzerine)
•2 yemek kaşığı şeker
•1 tatlı kaşığı tuz
•Aldığı kadar un
İçi için;
•2 su bardağı tahin
•Yarım su bardağı pudra şekeri
Yapılışı;
1• Süt ve suyu ılıklaştırıp şeker ve mayayı içinde eritin.
2• Diğer malzemeleri de ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun ve ağzını kapatıp, üzerini sarın bu şekilde mayalanmaya bırakın.
3• Hamur mayalanırken tahin ve şekeri birleştirip karıştırın.
4• Tezgahın üzerine az yağ dökün hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparıp elinizle açın.
5• Her tarafına tahin sürüp karşılıklı kenarlarını üst üste katlayın.
6• Bütün hamuru aynı şekilde hazırladıktan sonra ilk yaptığınız bezeden başlayarak elinizle bastırarak açın.
7• Açtığınız hamuru 4 tane şerit gibi kesin.
8• Şeritletin hepsini üst üste koyup bir ucundan çevirin ve uçlarını birleştirin.
9• Yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayın.
10• Yumurta sarısına az sıvıyağ koyup hamurların üzerine sürün.
11• 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder