SAMSUN TİRİTİ |
Rahmetli anneannem tiriti direk yer sofrasının ortasına koyar herkes etrafında toparlanırdı.Onun samimiyeti, sıcaklığı, lezzeti, soba başında, köy yerinde bir başka olurdu. Şimdilerde kişilik servislere dönüştü.
MALZEMELER
1 tane köy tavuğu ya da ördek
Kuru yufka
Tereyağ
Pilavı için;
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
YAPILIŞI
1 Köy tavuğunu düdüklü tencereye koyup üzerine çıkacak kadar su ve tuzunu koyup haşlayın.
2- Pirinci sıcak su ve tuz koyarak ıslatıp bir saat kadar bekletin.
3- Pilavı yapmak için tencereye sıvıyağ ve pirinci alıp tel tel olana kadar kavurun.
4- Pirinç ıslanmış olduğundan üç bardak tavuk suyunu ilave edin.
5-Tuzunu kontrol ederek altını kısıp suyunu çekene kadar pişirip demlenmeye bırakın.
6- Düdüklüde kalan tavuk suyunu genişce bir tencereye boşaltın.
7- Tavada 3 kaşık tereyağını eritin.
8- Tavuğun etlerini kemiklerinden ayırın.
9- Artık servis yapma zamanı geldi.
10- Servis tabağına pilav koyup üzerine tavuk eti koyun.
11- Kısık ateşte kaynamakta olan tavuk suyunun içine bir tane kuru yufkayı batırıp yumuşayana kadar ıslatın.
12- Kevgirle yufkayı alıp suyunu süzündürün ve pilavın üzerine koyun.
13- En üzerine sıcak tereyağ gezdirerek bekletmeden yiyiniz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder