![]() |
YEŞİL MERCİMEKLİ PİLAV (ERZURUM PİLAVI) |
MALZEMELER
•1 su bardak bulgur
•1 su bardağı yeşil mercimek
•1 adet kuru soğan
•2 yemek kaşığı sıvı yağ
•1 yemek kaşığı tereyağ
. 2 yemek kaşığı tereyağ (üzeri için)
•2 bardak sıcak su
YAPILIŞ
1- Ayıklanmış ve yıkanmış mercimekleri bir tencereye alarak üzerine bol su ilave edip mercimekler yumuşayana kadar haşlayın.
2- Mercimeklerin suyunu süzüp kenara alın.
3- Sıvı yağ ve tereyağını tencereye alarak eritin ve yemeklik doğranmış soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.
4- Bulgurları yıkayıp suyunu süzün ve bulgur ve mercimeği tencereye ilave edin.
5- Bir iki defa karıştırıp sıcak su ve tuzu ekleyin karıştırıp, kapağını kapatın.
6- Pilav suyu tamamen çekene kadar pişirin.
7- 15 dakika dinlendirin.
8- Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağı yakmadan iyice kızdırın.
9- Pilavın üzerine gezdirin.
Not; Pilavın içinde yağ var ama üzerine ayriyeten koyulan tereyağ pilava ayrı bir koku ve lezzet katıyor.
Pilavımız Erzurum yöresine ait bir pilavdır...
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder