GÜLLAÇ |
-7-8 yaprak güllaç
-1,5 litre süt
-1,5 su bardağı şeker
-1 paket vanilya
YAPILIŞI
1- Sütü ve şekeri tencereye koyup kaynatmadan şeker eriyene kadar ısıtın.
2- Ocağın altını kapatınca vanilyayı ilave ederek karıştırın.
3- Sütü büyükçe bir tepsiye boşaltın.
4- Güllaç yapraklarını süte batırarak ıslatın ve tepsiye serin.
5- Üzerine yarım kepçe süt dökün.
6- Diğer yufkaları da aynı şekilde tepsiye sıralayın.
7- İşlem tamamen bittiğinde artan sütü güllacın üzerine dökün.
8- Kısa bir süre sonra bütün sütü çekecektir.
9- Soğuduğunda dilimleyerek ve istediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder