![]() |
EV BAKLAVASI |
-1 tane yumurta
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı yoğurt
-1 çay bardağı sıvıyağ
-Yarım çay kaşığı karbonat
-Yarım çay kaşığı tuz
-2 yemek kaşığı sirke
-Yarım kg nişasta
-Yarım kg ceviz yada fındık
-Un
Şerbeti İçin
-5 su bardağı şeker
-5 su bardağı su
-Çeyrek limon suyu
Üzeri İçin
-250g tereyağ yada margarin
YAPILIŞI
1- Yumurta, süt, yağ, karbonat, tuz ve sirkeyi yavaş yavaş un ilavesiyle yoğurun.
2- Hamuru cevizden küçük 80 bezeye ayırın ve 20 şerli gruplara ayırın.
3- Her bezeyi nişastayla fincan tabağı büyüklüğünde açıp aralarına yine nişasta serpin.
4- 20 şerli 4 grup tamamen bittiğinde ilk yirmiyi alıp merdaneyle tek seferde tepsi büyüklüğünde açın.
5- Fırın tepsisini yağlayın ve ilk kat hamuru tepsiye yerleştirin.
6- Üzerine bolca fındık ceviz hangisini istiyorsanız her tarafına serpin.
7- İkinci 20 li hamuru alıp onuda açın tepsiye yerleştirip fındığını serpin.
8- Hamurlar bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
9- Keskin bir bıçakla baklavayı iki parmak kalınlığında dilimleyin.
10- Tereyağını yakmadan köpürene kadar kızdırın ve baklavanın her yerine kaşıkla gezdirin.
11- Önceden ısıtılmış 180 derecede kızarana kadar pişirin.
12- Şerbeti için şeker, su ve limonu ocağa alıp 15 dakika kaynatarak altını kapatın.
13- Baklavayı ıslatırken fırından çıkmış tatlı soğuk şerbette ilk sıcaklığı çıkmış bir şekilde ıslatın.
14- Şerbetini iyice çekmesi için bir gece dinlendirin.
Not: Ölçü büyük boy yuvarlak fırın tepsisine göre verilmiştir.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder