![]() |
PEKMEZLİ TAŞ EKMEĞİ TATLISI |
MALZEMELER
-2 yumurta
-2 su bardağı süt
-2 su bardağı un
-1 yemek kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı toz maya
-2 yemek kaşığı pekmez
-1 su bardağı kavrulmuş dövülmüş fındık
Şerbeti için;
-2 su bardağı şeker
-2 su bardağı su
-3-4 damla limon suyu
YAPILIŞI
1- Önce şerbeti hazırlamamız lazım bunun için; su, şeker ve limon suyunu tencereye alıp on dakika kaynatın ve soğumaya bırakın.
2- Hamur için yumurtayı çırpıp süt, un, şeker ve mayayı da ilave ederek krep hamuru kıvamında hamur hazırlayın.
3- Hamurun içinde maya olduğundan 30 dakika bekleyerek hamurun mayalanmasını bekleyin.
4- 22cm çapında teflon yada seramik tavaya bir kepçe hamurdan döküp krep gibi pişirin.
5- Hamurun hepsi bitene kadar işleme devam edin. (8 tane krep çıkıyor)
6- Pişirme işi bittiğinde iki kaşık pekmezin içine üç kaşık şerbet koyarak pekmezi inceltin.
7- Bir tane krepi alıp soğuk şerbete batırıp on saniye bekletip çıkartın ve servis tabağına alın.
8- Üzerine bir yemek kaşığı sulandırılmış pekmez dökerek her tarafına yayın ve üzerine fındık serpin.
9- İkinci krepi de şerbete batırıp üzerine pekmez sürüp fındık serpin.
10- Bütün krepler bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
11- Servis tabağının dibine iki kepçe şerbet döküp üzerine streç film kapatarak dolaba kaldırın.
12- Bir saat dinlendikten sonra dilimleyerek servis edin.
Not; Tatlı ikinci güne kalırsa ilk günkü lezzeti olmuyor. Taze taze yenmesi tavsiye olunur.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder