YALANCI PROFİTEROL |
-1 Paket etimek
-1 Litre süt
-1 Su bardağı süt (ıslatmak için)
-1 Su bardağı un
-1 Su bardağı şeker
-1 Paket kremşanti
-1 Paket çikolata sosu
- Hindistan cevizi
YAPILIŞI
1- Süt, un ve şeker tencereye koyup iyice çırpın ve ocağın altını açın.
2- Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kaynayana kadar pişirin.
3- Ara ara karıştırarak tamamen soğutun.
4- Soğuyan muhallebinin içine bir paket toz kremşantiyi ilave edip mikserle çırpın.
5- Etimekleri gelişi güzel parçalayın ve üzerine bir su bardağı sütü gezdirin.
6- Hazırladığınız muhallebiyi etimeklerin üzerine döküp karıştırın.
7- Tek kişilik kaselere hazırladığınız etimekli muhallebiyi bölüştürün.
8- Paketin üzerindeki tarife göre çikolata sosunu hazırlayın ve kaselerin üzerine bölüştürün.
9- Bir gece buzdolabında dinlendirin ki etimekler yumuşasın ve lezzetine lezzet katılsın.
10- Üzerine hindistan cevizi serperek servis edin.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder