SOĞAN MIHLAMASI |
-4 Tane soğan
-3 Tane yumurta
-2 Yemek kaşığı tereyağ
-Pulbiber
-Karabiber
-Tuz
YAPILIŞI
1- Soğanları yemeklik doğrayın.
2- Tavaya tereyağını koyup eritin ve içine doğranmış soğanları koyun.
3- İçine tuzunu koyup tavanın kapağını kapatın.
4- Kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar ara ara karıştırarak soğanlar iyice ölene kadar pişirin.
5- Pulbiberini koyup karıştırın.
6- Üzerine yumurtaları kırıp tavanın kapağını kapatın .
7- Ocağın altı çok kısık olmalı ki soğanlar yanmasın buharında da yumurtalar pişsin.
8- Yumurtalar istediğiniz kıvamda piştiğinde üzerine karabiber serperek sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder