10 Mayıs 2014 Cumartesi

İMAM SARIĞI

İMAM SARIĞI
MALZEMELER
4 Yumurta
1 Su bardağı şeker
3 Yemek kaşığı kakao
3 Yemek kaşığı su
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1,5 Su bardağı un

Kreması İçin;
3 Su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
2 Yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı nişasta
1 Paket vanilya

Üzeri İçin;
80g bitter çikolata
Hindistan cevizi

YAPILIŞI
1- Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
2- Sonrasında diğer hamur malzemelerini ilave ederek karıştırın.
3- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye döküp her tarafına eşit şekilde yayın.
4- Önceden ısıtılmış 180 derecede keki pişirin.
5- Soğuduğunda çay bardağıyla daireler çıkarın her seferinde bardağın ağzını ıslatırsanız daireler daha düzgün ve kolay çıkacaktır.
6- Krema için; süt, şeker, un, nişasta tencereye alınıp topaklanmalar gidene kadar çırpın.
7- Ocağın altını açıp kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
8- Vanilyayı ilave edip krema ılıyana kadar ara ara karıştırın ki üzeri kabuk tutmasın.
9- Elinize bir tane kek alıp üzerine bir yemek kaşığı krema koyup ikinci keki üzerine kapatın.
10- İkisini birden yan tarafını kremaya batırıp çevirerek ter tarafını kremaya bulayın.
11- Kenarı kremalı olan keki hindistan cevizine batırıp yine çevirerek her tarafının hindistan cevizine bulanmasını sağlayın.
12- Bitte çikolatayı benmari usulü eritip keklerin üzerine taşırmadan bir tatlı kaşığı çikolata koyun.
13- Buzdolabında 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder