-1 Su bardağı
kırmızı mercimek
-1 Su bardağı
ince bulgur
-2 Su bardağı su
-1 Tane kuru
soğan
-4/5 Sap yeşil
soğan
-Yarım demet
maydanoz
-Marul
-1 Çay bardağına
yakın sıvı yağ
-1 Yemek kaşığı
domates salçası
-1 Yemek kaşığı
biber salçası
-Yarım limon suyu
-1 Tatlı kaşığı nar ekşisi yada sumak
-Pul biber
-Karabiber
-Nane, tuz
YAPILIŞI
1- Mercimeği
yıkadıktan sonra 2 su bardağı suyla çok kısık ateşte suyunu çekene kadar
pişirin.
2- Mercimek çabuk
pişer arada karıştırın ki dibi tutmasın.
3- Pişen mercimeğin
içine bulguru koyup iyice karıştırın.
4- Tencerenin
kapağını kapatıp 30 dakika bulgurun şişmesi için demlenmeye bırakın.
5- Bu arada tavaya
sıvı yağı koyup ince doğranmış soğanı kavurun.
6- İçine domates ve
biber salçasını koyup iki dakika daha
kavurun.
7- Tenceredeki
mercimeği karıştırma kabına alarak içine kavurduğunuz soğanlı salçayı ilave
edin.
8- Limon suyunu ve
baharatları katarak yoğurun.
9- İnce doğranmış
maydanoz ve yeşil soğanı da ilave ederek karıştırın.
10- Damak tadınıza
göre limon ve tuzunu kontrol edin.
11- Avucunuza
sıkabileceğiniz büyüklükte köfte alıp iyice sıkın.
12- Servis tabağının
altına marul yaprakları koyup üzerine sıkılmış köfteleri koyun.
AFİYET OLSUN…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder