25 Nisan 2014 Cuma

MARMELATLI KURABİYE

MARMELATLI KURABİYE

MALZEMELER
-1 paket margarin
-Yarım su bardağı sıvı yağ
-1 yumurta
-1 su bardağı pudra şekeri
-1 su bardağı nişasta
-1 Tane vanilya
- 1 Tane kabartma tozu
-Aldığı kadar un
-Marmelat, reçel yada bitter çikolata

YAPILIŞI
1- Hamur malzemelerinin hepsi karıştırma kabına alınarak yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğrulur,
2- Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınıp yuvarlatılır ortaları baş parmakla bastırılarak boşluk oluşturulur,
3- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı sıralanır,
4- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dk.kadar pişirilir,
5- Pişme esnasında kabardığı için ortalarındaki boşluklar kapanabiliyor bunun için tepsiyi dışarı çıkarıp ortalarına bastırarak tekrar boşlukları netleştirin,
6- Kurabiyeleri servis yapacağınız zaman içlerine marmelet, reçel, bal yada benmari eritilmiş çikolatayla süsleyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder