Kedidili Pasta
•1 paket kedidili bisküvisi
Kreması İçin;
•4 su bardağı süt
•3 yemek kaşığı un
•2 yemek kaşığı nişasta
•5 yemek kaşığı şeker
•1 yumurta sarısı
•1 paket krem şanti
•1 paket vanilya
Bisküvileri ıslatmak için;
•1 su bardağı süt
Yapılışı;
•Kremayı hazırlamak için bir tencereye sütü, nişastayı, unu, şekeri ve yumurta sarısını koyup iyice çırpın.
•Ocağa alıp sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
•Krema soğuduğunda içine vanilya ve toz krem şantiyi koyup mikserle uzun uzun çırpın.
•Diktörtgen kek kalıbının tabanını streç filmle kaplayın.
•Kalıbın dibini kremayla kapatın.
•Kedidilinin yarısını teker teker süte batırıp kremanın üzerini bir sıra kapatın.
•Üzerine tekrar krema ve ikincin kat kedidilini koyun.
•En son kalan muhallebiyle üzerini kaplayıp streç filmle üzerini kapatıp buzdolabında 5_6 saat dinlendirin.
•Servis edeceğiniz zaman kalıptan ters çevirerek çıkarın.
•Üzerine meyveli sos yaparak servis yaptım ben siz istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder