![]() |
ÜZÜM YAPRAĞI SALAMURASI |
Üzüm yaprağı
Kalın turşuluk tuz
Limon tuzu
Su
•Yaprağı katlayıp üzerine kaynamış tuzlu döküp, üzerini kapatın ve soğuyana kadar bir gece bu şekilde bekletin.
•Ertesi gün aralarına kalın tuz ve isterseniz limon tuzu (eksi olması için) koyarak katlayın ve pet şişeye sıralayın.
•Üzerine çıkana kadar, gece beklettiğiniz sudan koyun.
•Pet şişenin ağzına dolap poşeti ve bir ağırlık koyun, kapağını sıkıca kapatın.(taş, kase, tabak gibi yapraklar suyun yüzeyine çıkıp bozulmasın diye)
•Güneş görmeyen bir yere kaldırın.
•Ve kış boyu bozulmadan kullanacağınız üzüm yaprağı salamuranız hazır.
Kolay Gelsin...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder