21 Ocak 2019 Pazartesi

PORTAKALLI KEK

PORTAKALLI KEK
MALZEMELER
-3 Yumurta
-1 Su bardağı şeker
-1 Su bardağı sıvı yağ
-1 Çay bardağı süt
-2 Tane portakalın suyu
-1 Tane portakal kabuğu rendesi
-1 Paket kabartma tozu
-1 Paket vanilya
-3 Su bardağı civarı un

YAPILIŞI
1- Yumurtayı köpürene kadar çırpıp şekeri ekleyin ve çırpmaya devam edin.
2- İçine un hariç diğer malzemeleri ilave edin.
3- Yavaş yavaş unu ilave ederek akıcı bir kıvam elde edin.
4- Yağlanmış kek kalıbına boşaltarak önceden ısıtılmış fırına verin.
5- İlk 30 dakika fırının kapağını kesinlikle açmayın daha sonrasında kürdanla kontrol edebilirsiniz.
6- Kürdanı keke batırdığınızda temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.

AFİYET OLSUN…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder