1 Mayıs 2018 Salı

KÖFTELİ HÜNKAR BEĞENDİ

KÖFTELİ HÜNKAR BEĞENDİ
Malzemeler;
-4 tane iri patlıcan
Beşamel sos için;
-2 su bardağı süt
-2 yemek kaşığı un
-1 yemek kaşığı tereyağ
-Karabiber, tuz

Köftesi için;
-300g kıyma
-Yarım çay bardağı ufalanmış bayat ekmek ya da galete unu
-1 tane soğan
-2 diş sarımsak
-1 tane yumurta
-Bir tutam maydanoz
-Karabiber, pulbiber, kimyon, tuz

Domates Sosu için;
-3 tane domates
-1 tatlı kaşığı domates salçası
-Yarım çay bardağı sıvıyağ
-1 diş sarımsak
-Pulbiber, tuz

Yapılışı;
1- Beğendisi için; Patlıcanları bir kaç yerinden bıçakla delerek ocakta közleyin.
2- Kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın.
3- Beşamel sos için; Bir tencereye tereyağı ve unu koyup,unun kokusu çıkana kadar kavurun.
4- Sütü ilave ederek kaynayıp koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.
5- Hazır olan beşamel sosun içine patlıcanları, karabiberi ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin.
6- Köfte için; soğan ve sarımsağı rendeleyip, diğer tüm malzemeler ile birlikte bir kaba alıp, yoğurun.
7- Fındık büyüklüğünde parçalar kopartıp, yuvarlayın.
8- Genişçe bir tavaya yağ koyup, tavayı ileri geri sallayarak köfteleri kızartın.
9- Başka bir tavada domates rendesi, salça, sarmısak, tuz ve karabiberi pişirin.
10- Köfteleri içine ekleyip, sosla bütünleşmesi için iki üç dakika pişirin.
11- Servis tabağına patlıcan beğendiyi alıp, üzerine soslu köfteleri yerleştirin.
12- Sıcak servis yapın.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder