5 Nisan 2018 Perşembe

ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBASI

ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBASI
Malzemeler,
""Yarım tavuk göğsü
""1 tane havuç
""1 yemek kaşığı un
""3 yemek kaşığı sıvıyağ
""Yarım çay bardağı tel şehriye
""Tuz, su

Yapılışı,
1""Tavuk göğsünü haşlayıp soğuduğunda didin.
2""Tencereye yağ ve unu koyup kavurun.
3""Rendenin ince tarafıyla rendelediğiniz havucu da ilave ederek kavurmaya devam edin.
4""Haşladığınız tavuğun suyunu tencereye koyup hızlıca karıştırarak topaklanmasına izin vermeyin.
5""Su kaynadığında şehriye ve tavuğu tencereye ilave edip tuzunu kontrol edin.
6""Bir taşım kaynatıp ocağı kapatın.
7""Tel şehriye çabuk pişeceği için uzun uzun kaynatmaya gerek yok sıcağıyla tencerenin içinde de şişecektir.
8"""Çorbanın kıvamına göre su ilave edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder