4 Mart 2018 Pazar

SİMİT

SİMİT
Malzemeler;
≈1 su bardağı süt
≈1 su bardağı su
≈1 çay bardağı sıvıyağ
≈2 yemek kaşığı şeker
≈Yarım paket yaş maya
≈2 yemek kaşığı sirke
≈1 çay kaşığı tuz
≈4- 4,5 su bardağı un

Üzeri için;
≈2 yemek kaşığı pekmez
≈1 çay bardağı su
≈1 su bardağı kavrulmuş susam

Yapılışı;
1≈Yoğurma kabına ılık su ve sütü koyup şeker ve mayayı içinde eritin.
2≈Yağ ve tuzu da ilave ettikten sonra ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
3≈Üzerine poşet kapatıp sarın  bir saat mayalanmaya bırakın.
4≈Susamı kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun.
5≈Pekmezi suyla karıştırın.
6≈Mayalanan hamurdan  portakal büyüklüğünde parçalar alıp simit şekli verin.
7≈Simitleri önce pekmezli suya ardından her tarafını susama bulayıp tepsiye aralıklı koyun.
8≈Tepsi mayası için ılık fırına koyup kabarmasını bekleyin.
9≈Fırını tekrar çalıştırıp 180 derecede simitler kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder