26 Şubat 2018 Pazartesi

TAVUKLU ÜÇGEN BÖREK

TAVUKLU ÜÇGEN BÖREK
Malzemeler;
•1 bütün tavuk göğsü
•4 tane yufka
•2 tane soğan
•2 tane yeşil biber
•Yarım çay bardağı sıvıyağ
•Karabiber
•Pulbiber
•Tavuk baharatı
•Tuz

Sosu için;
•1,5 su bardağı sıvıyağ
•1 yemek kaşığı un
•1 yemek kaşığı sirke

Üzeri için;
•1 tane yumurta sarısı
•1 yemek kaşığı sıvıyağ
•Susam, çörekotu, haşhaş vs.

Yapılışı
1•Tavuk göğsünün üzerine çıkacak kadar su ve  biraz tuz koyarak haşlayın.
2•Tavuk haşlanıp soğuduğunda olabildiğince küçük doğrayın.
3•Soğanı doğrayıp sıvıyağda kavurun.
4•Üzerine yeşil biberi de ilave ederek kavurmaya devam edin.
5•Soğanların üzerine tavuk ve baharatları koyup karıştırın.
6•İki üç dakika daha kavurarak soğumaya bırakın.
7•Sosu için yağın içine un ve sirkeyi koyup unun
topaklanması gidene kadar çırpın.
8•Bir bütün yufkayı açıp üzerine unlu yağ sürün.
9•Her seferinde yağı karıştırarak kullanın ki un dibinde kalmasın.
10•Yufkayı ortadan katlayıp dört parmak kalınlığında şeritler halinde kesin.
11•Bir ucuna iki tatlı kaşığı kadar tavuk koyup üçgen şeklinde sarın.
12•Bütün yufkalar bitene kadar devam edin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayın.
13•Yumurta sarısının içine yağ koyup böreklerin üzerine sürün.
14•Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder