12 Mart 2018 Pazartesi

NOHUTLU KURU BAMYA

NOHUTLU  KURU BAMYA

Malzemeler;
•1 dizim bamya
•1 su bardağı haşlanmış nohut
•100g kuşbaşı et
•1 tane soğan
•Yarım çay bardağı sıvıyağ
•Yarım limon suyu
•1'er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
•1 çay kaşığı limon tuzu
•Pulbiber, tuz

Yapılışı;
1• Bamyayı kaynayan suyun içine koyup bir çay kaşığı limon tuzu ilave ederek haşlayın ve süzün.
2• Nohutu da haşlayın.
3• Tencereye kuşbaşı eti ve yağı koyup kavurun.
4• Etin rengi değişip suyunu çektiğinde doğranmış soğanı ilave ederek kavurmaya devam edin.
5• Salçaları da ilave ettikten sonra tencereye bir bardak su koyup kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
6• Bamya, nohut ve yarım limon suyunu tencereye ilave edip üzerine çıkacak kadar su koyarak özleşene kadar pişirin.

AFİYET OLSUN...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder