25 Temmuz 2017 Salı

YAPRAK CİĞER

YAPRAK CİĞER

Malzemeler;
-Yarım kg dana ciğeri
-2 yemek kaşığı un
-Karabiber
-Kırmızı toz biber
-Kekik
-Tuz
-Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı;
1- Ciğeri ince kesmesi zor olacağından iki saat kadar dondurucuya atıp bekletin.
2- Dondurucudan çıkartıp ince ince dilimleyin.
3- Ciğerin kanının gitmesi için yıkayıp süzgece alın suyunu iyice salana kadar bekletin.
4- Baharat ve tuzunu katarak harmanlayın.
5- Tavaya bolca sıvıyağ koyup ısıtın.
6- Ciğer dilimlerini teker teker una batırıp fazla ununu silkeleyin.
7- Yağa koyup arkalı önlü kızartın.
Yanında soğan salatasıyla birlikte servis edin.

AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder