ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI |
▪Malzemeler;
-1 kg dolmalık biber
-1,5 su bardağı pirinç
-Yarım su bardağı bulgur
-2 tane soğan
-Yarım demet maydanoz
-1 yemek kaşığı biber salçası
-Yağ, tuz
-Karabiber, pulbiber, nane
▪Üzeri için;
-2 tane domates
▪Pişirmek için;
-1 yemek kaşığı salça
-3 su bardağı sıcak
-Yarım çay bardağı yağ
-Tuz
▪Yapılışı;
1- Bulgur ve pirinci yıkayıp suyunu süzün.
2- İçine ince doğranmış soğanı ve maydanozu ilave edin.
3- Ardından diğer malzemelerin hepsini koyup iyice karıştırın.
4- Dolmalık biberlerin içleri çıkartıp kürdanla altlarından üç dört yerinden delin. Bu işlem biberlerin içlerinin daha güzel pişmesini sağlıyor.
5- Biberlerin içlerini üzerlerinde boşluk kalacak şekilde doldurun. Çok doldurduğunuzda pirinçler şişecek ve taşacaktır.
6- Dolmaların ağızlarını domates dilimleriyle kapatın
7- Salça yağ ve tuzu bir kaseye alıp içine sıcak su koyarak salçayı açın.
8- Hazırladığınız bu suyu dolmaların üzerine çıkacak kadar koyun.
9- Pişmesi için ateşe koyun kaynadığında altını kısarak kontrollü bir şekilde pişirmeye devam edin.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder