14 Mayıs 2016 Cumartesi

KUMPİR

KUMPİR

Malzemeler;
•3 tane patates (kişi sayısına göre)
•1 kaşık tereyağ
•Kaşar peyniri
•Sucuk,sosis
•Yeşil ve siyah zeytin
•Mısır, kornişon
•Yeşil biber, acı biber
•Mayonez, ketçap
•Tuz

Yapılışı; 
1• Patatesi  yıkayıp 4-5 yerinden bıçak batırın.
2• İster fırında ister suda haşlayın.
3• Patatesler hazır olduğunda içini oyup tencereye alın tuzunu da ilave ederek ezin.
4• Üzerine tereyağ ve rendelenmiş kaşar peynirini koyup kısık ateşte karıştıra karıştıra eritin ve ocağı kapatın.
5• İsteğinize göre hazırladığınız iç malzemelerini patatesin içine koyup fazla ezmeden karıştırın. 
6• Soğutmadan içlerini boşalttığınız patateslerin içine bölüştürün.
7• Üzerine mayonez ve ketçap sıkarak  servis edin.

AFİYET OLSUN...


3 yorum: