14 Nisan 2016 Perşembe

KURU PASTA

KURU PASTA

Malzemeler
🔳150 g tereyağ
🔳1 çay bardağı pudra şekeri
🔳1 yumurta
🔳1 su bardağı nişasta
🔳1 paket vanilya
🔳Aldığı kadar un

Üzeri için
🔳3 kaşık marmelat(taneli çilek reçelini rondodan geçirip kullanabilirsiniz)
🔳1 paket çikolata (80g)
🔳Hindistan cevizi, fındık, fıstık vb.

Yapılışı
🔳1- Hamur için gerekli malzemelerin hepsini birlikte yoğurun.
🔳2- Hamurdan fındıktan az büyük bezeler alıp  oval şekil verip yassılaştırın.
🔳3- Bir ucuna çatal batırarak izini çıkarın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayın.
🔳4- Bütün hamurları aynı şekilde hazırlayıp 170 derecede kızartmadan pişirin.
🔳5- Çikolatayı benmari usulü eritin.
🔳6- Elinize bir tane kurabiye alıp altına az reçel sürüp diğerini üzerine koyarak iki kurabiyeyi birbirine yapıştırın.
🔳7- Kurabiyelerin çatalla şekil verdiğiniz ucundan tutup çikolataya batırın.
🔳8- Çikolatadan çıkarıp hindistan cevizi fındık ya da fıstığa bulayın.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder