8 Nisan 2016 Cuma

HİNGEL

HİNGEL

     Malzemeler;
◽1 su bardağı su
◽1 yumurta
◽2,5 su bardağı un
◽1 çay kaşığı tuz
     İç harcı;
◽3  tane patates
◽Karabiber
◽Pulbiber
◽Tuz
     Üzeri için,
◽2 yemek  kaşığı tereyağ

Yapılışı;
1◽Patatesi haşlayıp ezin, içine baharatlarını ve tuzunu ilave ederek hazır halde bırakın.
2◽Bir kaseye unu koyup ortasını açın, içine yumurta, tuz ve azar azar su ilavesiyle mantı hamuru gibi bir hamur yoğurun.
3◽Hamuru ikiye ayırıp tezgahı unlayarak ilk bezeyi açın.
4◽Çay bardağıyla daireler çıkarın ve her birinin ortalarına  patatesli iç harç koyun.
5◽Hamurları bir sağdan bir soldan sıkıca bastırarak kapatın.
6◽Unlanmış tepsiye koyup diğer bezeyi de aynı şekilde hazırlayın.
7◽Tencereye su  koyup kaynatın ve tuzunu atın.
8◽Hingelleri kaynamakta olan suyun içine atıp haşlayın.
9◽Pişmeye başladığında suyun yüzeyine çıkmaya başlayacaklardır.
10◽Pişen hingelleri süzgeç kaşık yardımıyla servis tabağına alın.
11◽Tavada tereyağı eritip hingellerin üzerine gezdirin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder