10 Mart 2016 Perşembe

ÇİN SALATASI

ÇİN SALATASI

Malzemeler
▪2 su bardağı pirinç
▪3 su bardağı su
▪2 tane havuç
▪2 tane kapya biber
▪1 su bardağı mısır
▪6-7 tane kornişon
▪1 çay bardağı sıvıyağ
▪2 tane limon
▪Dereotu
▪Maydanoz
▪Yeşilsoğan
▪Karabiber
▪Tuz

Yapılışı
1▪ Pirinci yıkayıp üzerine çıkacak kadar sıcak su ve 1 yemek kaşığı tuz koyup bir saat bekletin.
2▪ Pirincin suyunu süzüp sıvıyağda tel tel olana kadar kavurun.
3▪ Üzerine kaynar suyu ve tuzunu ilave edip kısık ateşte pilav pişirir gibi pişirip soğumaya bırakın.
4▪ İçerisine küp dogranıp haşlanmış havucu, kornişonu, kırmızı biberi ve mısırı ilave edin.
5▪ Yıkanıp suyu süzülmüş dereotu, maydanoz ve yeşil soğanı ince doğrayıp salataya ilave ederek karıştırın.
6▪ Son olarak  limon suyunu karabiberini ve yağını da ekleyerek karıştırın.
Servis tabağına alarak servis yapın.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder