6 Mart 2016 Pazar

ÇİKOLATALI GÜNEŞ POĞAÇA

ÇİKOLATALI GÜNEŞ POĞAÇA

Malzemeler;
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı su
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 yumurta (sarısı üzerine)
-2 yemek kaşığı şeker
-1 paket instant maya
-Bir fiske tuz
-4-5 yemek kaşığı kakaolu fındık kreması (saralle- nutella vs)

Yapılışı;
-1 Hamur malzemelerini yoğurup mayalanması için bir saat bekletin.
2- Mayalanan hamuru dört eşit parçaya bölün ve ilk hamuru tepsi büyüklüğünde açın.
3- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirip üzerine  su buharında yumuşamış kakaolu fındık kremasını sürün.
4- Diğer bezeleride aynı şekilde açarak üst üste koyun.
5- Poğaçamızın düzgün kesilmesi için buzdolabında bir saat bekletin.
6- Tepsideki hamurun tam ortasına bir çay bardağını ters kapatın ve karşılıklı 4 kenarından kesin.
7- Kestiğiniz her 4 parçanın ortasından tekrar keserek 8 dilim yapın.
8- Her dilimin ortasından bir kez daha keserek 16 eşit dilim yapmış olacaksınız.
9- Her dilimi iki tur çevirin ve ikişer ikişer uçlarını birleştirerek yapıştırın.
10- Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede pişirin.

AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder