YAŞ PASTA |
Malzemeler
-1 tane kakaolu pandispanya
Kreması için;
-4 su bardağı süt
-1 su bardağı şeker
-3 yemek kaşığı un
-2 yemek kaşığı nişasta
-1 tane vanilya
-1 paket krem şanti
Vişneli sosu için;
-1,5 su bardağı vişne suyu
-2 tatlı kaşığı nişasta
Keki ıslatmak için;
-1 çay bardağı vişne suyu
Yapılışı
1- Krema için; Süt, un, nişasta ve şekeri iyice çırpın.
2- Sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin vanilyayı ilave ederek ocaktan alıp soğumaya bırakın.
3- Tamamen soğuduğunda içine toz krem şantiyi boşaltıp mikserle çırpın.
4- Vişne sosu için; vişne suyunun içine nişastayı koyup karıştırın ve kaynayana kadar kasık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
5- Üzeri kabuk tutmaması için ara ara karıştırarak soğutun.
6- Pandispanyanın ilk katını servis tabağına koyup vişne suyuyla her tarafını ıslatın.
7- Kremanın 1/3 ünü pandispanyanın üzerine döküp her tarafına yayın.
8- Üzerine ikinci pandispanyayı koyup onuda ıslatın ve kalan kremanın yarısını üzerine ve yanlarına sürüp düzeltin.
9- Artan kremayı şanti poşetine koyup pastanın kenarlarını süsleyin ki vişneli sos akıp gitmesin.
10- En üste vişneli sosu döküp düzeltin.
11- Buzdolabında bir gece dinlendirin.
Ara katına çikolata, fındık ya da meyve parçaları koyabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder