KREPLİ BOHÇA |
- 300g dana kuşbaşı
-1 Tane soğan
-1 Tane havuç
-1 Su bardağı haşlanmış bezelye
-2 Tane patates
-2 Tane yeşil biber
-1 Tane kırmızı biber
-1 Yemek kaşığı domates salçası
-Karabiber
-Pulbiber
-3 Yemek kaşığı sıvı yağ
-Tuz
Beşamel Sos İçin;
2 Yemek kaşığı tereyağ
2 Yemek kaşığı un
2,5 Su bardağı süt
Karabiber
Tuz
Krep İçin;
2 Yumurta
1 Su bardağı süt
1,5 Su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Üzeri İçin;
1 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI
1- Önce krepleri hazırlayalım.Yumurtayı çırpıp üzerine süt, tuz ve unu koyarak pürüzsüz hale gelene kadar çırpın.
2- Teflon tavayı ocağa koyup kızdırın. İçine bir kepçe krep hamurundan döküp ince bir şekilde yayın.
3- Arkalı önlü kızartıp soğumaya bırakın.
4- İçi için; Soğanı doğrayıp sıvı yağda kavurun, üzerine eti koyup rengi değişene kadar kavurun ve az su ilave ederek eti pişirin.
5- Salçayı ekleyip karıştırın küp doğranmış havuç, patates, bezelye biber ve baharatlarını katıp üzerine bir su bardağı sıcak su koyup suyunu çekene kadar pişirin.
6- Tezgahın üzerine bir tane krep alın ve ortasına hazırladığınız iç malzemesinden iki üç kaşık koyun.
7- Uçları üst üste gelecek şekilde zarf yapar gibi kapatın ve ters çevirerek fırın kabına yerleştirin.
8- İç malzemesini tüm kreplere bölüştürerek aynı işlemi yapın.
9- Beşamel Sos İçin; Tereyağ ve unu kavurun topaklanmaması için sürekli karıştırarak sütü ilave edip kaynayana kadar pişirin.
10- Koyulaştığında yarım çay kaşığından az karabiber ve tuzunu döküp karıştırın ve ocaktan alın.
11- Fırın kabındaki kreplerin üzerine beşamel sosu her tarafına eşit bir şekilde dökün.
12- Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
13- Sıcak olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder