16 Aralık 2015 Çarşamba

KREPLİ BOHÇA

KREPLİ BOHÇA
MALZEMELER
- 300g dana kuşbaşı
-1 Tane soğan
-1 Tane havuç
-1 Su bardağı haşlanmış bezelye
-2 Tane patates
-2 Tane yeşil biber
-1 Tane kırmızı biber
-1 Yemek kaşığı domates salçası
-Karabiber
-Pulbiber
-3 Yemek kaşığı sıvı yağ
-Tuz

Beşamel Sos İçin;
2 Yemek kaşığı tereyağ
2 Yemek kaşığı un
2,5 Su bardağı süt
Karabiber
Tuz

Krep İçin;
2 Yumurta
1 Su bardağı süt
1,5 Su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz

Üzeri İçin;
1 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

YAPILIŞI
1- Önce krepleri hazırlayalım.Yumurtayı çırpıp üzerine süt, tuz ve unu koyarak pürüzsüz hale gelene kadar çırpın.
2- Teflon tavayı ocağa koyup kızdırın. İçine bir kepçe krep hamurundan döküp ince bir şekilde yayın.
3- Arkalı önlü kızartıp soğumaya bırakın.
4- İçi için; Soğanı doğrayıp sıvı yağda kavurun, üzerine eti koyup rengi değişene kadar kavurun ve az su ilave ederek eti pişirin.
5- Salçayı ekleyip  karıştırın küp doğranmış havuç, patates, bezelye biber ve baharatlarını katıp üzerine bir su bardağı sıcak su koyup suyunu çekene kadar pişirin.
6- Tezgahın üzerine bir tane krep alın ve ortasına hazırladığınız iç malzemesinden iki üç kaşık koyun.
7- Uçları üst üste gelecek şekilde zarf yapar gibi kapatın ve ters çevirerek fırın kabına yerleştirin.
8- İç malzemesini tüm kreplere bölüştürerek aynı işlemi yapın.
9- Beşamel Sos İçin; Tereyağ ve unu kavurun topaklanmaması için sürekli karıştırarak sütü ilave edip kaynayana kadar  pişirin.
10- Koyulaştığında yarım çay kaşığından az karabiber ve tuzunu döküp karıştırın ve ocaktan alın.
11- Fırın kabındaki kreplerin üzerine beşamel sosu her tarafına eşit bir şekilde dökün.
12- Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
13- Sıcak olarak servis yapın.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder