PERDE PİLAVI |
MALZEMELER
• 2 adet tavuk göğüs eti
• 2 su bardağı pirinç
• 3 su bardağı tavuk suyu
• 200 g badem
• 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
• 2 yemek kaşığı kuş üzümü
• 1’er çay kaşığı karabiber ve yenibahar
• 4 yemek kaşığı sıvıyağ
Hamur için;
• 2 adet yumurta
• 5 yemek kaşığı yoğurt
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• Aldığı kadar un
• Tuz
Yapılışı;
1- Tavuğu haşlayıp etini küçük parçalara ayırın suyunu pilav yapımında kullanmak için bekletin.
2- Hamur için tüm malzemeleri güzelce yoğurun.
3- Yumuşak bir hamur elde edin ve 15 dakika dinlenmeye bırakın.
4- Pirinci yıkayıp süzün ve sıvıyağda tel tel olana kadar kavurun.
5- Tavuk suyunu ve tuzu ekleyerek kapağını kapatın ve diri kalacak şekilde pişirin.
6- Büyükçe bir kaseye pilavı, tavuk etini, kuş üzümünü, dolmalık fıstığı ve baharatları hepsini birlikte harmanlayın.
7- Bademleri kaynar suda bekletip kabuklarını soyun.
8- Dinlendirdiğimiz hamuru geniş bir şekilde açın.
9- Kullanacağınız kalıbın her tarafını tereyağ ile yağlayın ve bademleri içerisine dizin.
10- Açtığınız hamuru kenarları dışarıya taşacak şekilde kalıbın içerisine yerleştirin.
11- Hazırladığınız pilavı da içerisine dökün.
12- Dışarıya sarkan hamuru üzerine kapatın ve fazlalıkları kesin.
13- 200 °C fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirin ve dinlendikten sonra üzerine servis tabağını kapatıp ters çevirin.
14- Dilimleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder