20 Ekim 2015 Salı

PERDE PİLAVI

PERDE PİLAVI

     MALZEMELER
 •   2 adet tavuk göğüs eti
 •   2 su bardağı pirinç
 •   3 su bardağı tavuk suyu
 •   200 g badem
 •   2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
 •   2 yemek kaşığı kuş üzümü
 •   1’er çay kaşığı karabiber ve yenibahar
 •   4 yemek kaşığı sıvıyağ

     Hamur için;
 •   2 adet yumurta
 •   5 yemek kaşığı yoğurt
 •   1 çay bardağı sıvıyağ
 •   Aldığı kadar un
 •   Tuz

      Yapılışı;
1- Tavuğu haşlayıp etini küçük parçalara ayırın suyunu pilav yapımında kullanmak için bekletin.
2-  Hamur için  tüm malzemeleri  güzelce yoğurun.
3- Yumuşak bir hamur elde edin ve 15 dakika dinlenmeye bırakın.
4-  Pirinci yıkayıp süzün ve sıvıyağda tel tel olana kadar kavurun.
5- Tavuk suyunu ve tuzu ekleyerek kapağını kapatın ve diri kalacak şekilde pişirin.
6- Büyükçe bir kaseye  pilavı, tavuk etini, kuş üzümünü, dolmalık fıstığı ve baharatları hepsini birlikte harmanlayın.
7- Bademleri kaynar suda bekletip kabuklarını soyun.
8- Dinlendirdiğimiz hamuru  geniş bir şekilde açın.
9- Kullanacağınız kalıbın her tarafını tereyağ ile yağlayın ve bademleri içerisine dizin.
10- Açtığınız hamuru kenarları dışarıya taşacak şekilde kalıbın içerisine yerleştirin.
11- Hazırladığınız pilavı da içerisine dökün.
12- Dışarıya sarkan hamuru üzerine kapatın ve fazlalıkları kesin.
13- 200  °C fırında altı üstü kızarıncaya kadar  pişirin ve dinlendikten sonra üzerine servis tabağını kapatıp ters çevirin.
14- Dilimleyerek servis yapın.

     AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder