TAVUKLU MANTARLI PİŞİ |
MALZEMELER
Hamuru İçin;
3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı;
Yarım tavuk göğsü
8-9 tane mantar
2 tane soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
Pulbiber,Karabiber
Kimyon,Kinzi
Tuz
Sıvıyağ
YAPILIŞI
1- Pişinin hamuru için;Yoğurma kabına unu koyup ortasını havuz gibi açın
2- Maya tuz ve azar azar ılık su ilavesiyle yumuşak bir hamur yoğurun.
3- Hamurun ağzını poşetle kapatarak mayalanmaya bırakın.
4- Tavuğu haşlayın ve soğumaya bırakın.
5- Soğanı doğrayıp sıvıyağda kavurun içerisine küçük doğranmış mantarı ilave edin.
6- Suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte tavanın kapağı kapalı pişirin.
7- Haşlanmış tavuğu küçük küçük doğrayarak mantarın içerisine ilave edin.
8- Salça, tuz ve baharatlarını da koyarak sürekli karıştırarak kavurun.
9- İç harcımız soğuduğunda hamur da hazır hale gelmiş olacaktır.
10- Tezgahın üzerine sıvıyağ dökün hamurdan yumurta büyüklüğünde parça kopararak tezgahın üzerinde elinizle büyütün.
11- Yarısına iç harçtan koyarak ikiye katlayın ve ağız kısmını sıkıca bastırarak kapatın.
12- Kızartma tavasına bolca sıvıyağ koyup ısıtın ve pişileri arkalı önlü kızartarak havlu kağıt serilmiş tabağa alın.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder