11 Ağustos 2015 Salı

CEPLİ POĞAÇA

CEPLİ POĞAÇA


MALZEMELER
-1 tane yumurta, (sarısı üzerine)
-1 su bardağı ılık süt,
-1 su bardağı ılık su,
-1 su bardağı sıvı yağ,
-2 yemek kaşığı şeker,
-1 paket toz maya,
-1 tatlı kaşığı tuz,
-Alabildiği kadar un.

Arası için;
200 gr yumuşak margarin.

YAPILIŞI
1- Hamuru yoğuracağınız kabın içerisine süt, su, şeker ve mayayı koyup karıştırın.
2- Kalan malzemeleri de  ilave ederek azar azar un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
3- Hazırlanan hamuru, üzeri nemli bir bez ile örtülerek 20 dakika dinlendirilerek mayalanması sağlayın.
4- Dinlenen hamurdan küçük bezeler alıp fincan tabağı büyüklüğünde açın.
5- Üzerine yumuşak margarin sürüp ikiye katlayın üzerine tekrar yağ sürüp tekrar katlayın.
6- Elinizle üzerine hafifçe bastırıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
7- Bütün bezelere şekil verildikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün.
8- Tepsi mayası  için 20 dakika kadar daha dinlendirin .
9- Önceden ısıtılmış 180 derecede  üzeri kızarana kadar pişirin.
10- Poğaçalar soğuduktan sonra cepleri yavaşça açılıp domates, salatalık ve peynir  konulup servis yapılır.

      AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder