25 Temmuz 2015 Cumartesi

LEOPAR KURABİYE

LEOPAR KURABİYE


MALZEMELER
-1 paket margarin
-1 su bardağı pudra şekeri
-1 su bardağı nişasta
-Yarım çay bardağı sıvıyağ
-1 paket kakao
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-Un

YAPILIŞI
 1- Kakao hariç diğer malzemeleri yoğurup yarısından fazlasını ayırın.
 2- Beyaz hamur fazla olacak geri kalan hamurun yarısına bir tatlı kaşığı kakao,diğer yarısına 1 yemek kaşığı kakao koyup iki farklı renkte hamur oluşturun.
 3- Beyaz hamuruda kulak memesi yumuşaklığında olcak şekilde un ekleyip tekrar yoğurun.
 4- Beyaz hamuru merdaneyle açıp üzerine ara ara önce koyu hamurdan onunda ortasına büçük bir parça açık hamurdan koyun.
 5- Merdaneyle üzerinden biraz geçin ki hamurlar birbirine yapışsın.
 6- Çay bardağıyla daireler çıkartıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayın.
 7- Kestiğinizde kenarlarından çıkan fazla hamurları avuç içinde yuvarlatarak ebruli kurabiyeler yaparak  artan hamuru bu şekilde değerlendirebilirsiniz.
 8- 170 derecede kızartmadan pişirin.

AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder