LEOPAR KURABİYE |
-1 paket margarin
-1 su bardağı pudra şekeri
-1 su bardağı nişasta
-Yarım çay bardağı sıvıyağ
-1 paket kakao
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-Un
YAPILIŞI
1- Kakao hariç diğer malzemeleri yoğurup yarısından fazlasını ayırın.
2- Beyaz hamur fazla olacak geri kalan hamurun yarısına bir tatlı kaşığı kakao,diğer yarısına 1 yemek kaşığı kakao koyup iki farklı renkte hamur oluşturun.
3- Beyaz hamuruda kulak memesi yumuşaklığında olcak şekilde un ekleyip tekrar yoğurun.
4- Beyaz hamuru merdaneyle açıp üzerine ara ara önce koyu hamurdan onunda ortasına büçük bir parça açık hamurdan koyun.
5- Merdaneyle üzerinden biraz geçin ki hamurlar birbirine yapışsın.
6- Çay bardağıyla daireler çıkartıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayın.
7- Kestiğinizde kenarlarından çıkan fazla hamurları avuç içinde yuvarlatarak ebruli kurabiyeler yaparak artan hamuru bu şekilde değerlendirebilirsiniz.
8- 170 derecede kızartmadan pişirin.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder