23 Temmuz 2015 Perşembe

DONDURUCUDA TAZE FASULYE NASIL SAKLANIR ?

DONDURUCUDA TAZE FASULYE NASIL SAKLANIR ?

Önümüz kış, dolayısıyla yaz mevsiminin bereketinden kış ayında da nasiplenmeli.
Mevsiminde alınarak dondurucuya koyulan meyve ve sebzelerin lezzetini kışın bulmak mümkün değil.
Sadece lezzet değil kış şartlarında  ilaçlarla büyütülerek çok da doğal olmayan ve
Maddi açıdan da ekonomik olmayan yaz sebzelerini her yerde bulmak çok kolay.
Ama dediğim gibi günümüzde herşey çok doğal olmasada yine de herşey mevsiminde güzel.
Atalarımız boşuna söylememiş.
'' Ne koyarsan elinle o gelir seninle''
Evet şimdi dondurucuda taze fasulye nasıl saklanır buna bakalım.

YAPILIŞI
1- Fasulyeleri temizledikten  sonra istediğiniz uzunlukta kırın ve yıkayın.
2- Uygun derinlikteki tencereyi dolduracak kadar fasulye koyun.
3- Üzerine bir çay bardağı soğuk su koyarak tencerenin kapağını kapatın.
4- Ara ara karıştırarak fasulyenin rengi değişene kadar kavurun.
5- Bir süre sonra zaten tenceredeki fasulye miktarı da azalacaktır.
(Fasulyeler çok yumuşamayacak sadece rengi değişip solacak)
6- Genişçe bir sofraya yada tepsiye dökerek yayın ve kendi halinde soğumasını bekleyin.
7- Tüketeceğiniz miktarda dolap poşetlerine bölüştürün.
8- İçlerine domates de koymak isterseniz 5 kilo fasulyeye 1 kilo domatesin kabuklarının soyup doğrayın ve pişirin.
9-  Poşetlerin içindeki havayı alıp ağızlarını kapatarak dondurucuya atabilirsiniz.

İYİ GÜNLERDE TÜKETİN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder