17 Nisan 2015 Cuma

BAKLAVA YUFKASINDAN KIYMALI BÖREK

BAKLAVA YUFKASINDAN KIYMALI BÖREK
MALZEMELER
-20 Adet baklava yufkası
-125 g eritilmiş tereyağ
-200 g kıyma
-2 Tane soğan
-Sıvıyağ
-Tuz
-Karabiber
-Maydanoz
-Çörekotu yada susam

YAPILIŞI
1- Tavaya sıvıyağ koyup üzerine yemeklik doğranmış soğanı ilave edin.
2- Biraz kavurduktan sonra üzerine kıymayı koyup suyunu salıp çekene kadar kavurun.
3- Tuz, karabiber ve maydanozu ilave edip soğumaya bırakın.
4- Yağlanmış büyük boy fırın tepsisine aralarına iki katta bir eritilmiş tereyağ sürerek 10 tane yufkayı üst üste serin.
5- Hazırladığınız kıymalı harcı her tarafına serin.
6- Diğer 10 kat yufkayıda aynı şekilde aralarına yağ sürerek tepsiye serin.
7- Böreğin üzerine kalan yağı sürüp çörekotu yada susam serpin ve dilimleyin.
8- 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

 AFİYET OLSUN...    
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder