19 Kasım 2014 Çarşamba

BARBİ PASTA

BARBİ PASTA

MALZEMELER
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı ılık su
2 su bardağı un (silme)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Barbi bebek
İki renk şeker hamuru
1 su bardağı süt yada meyve suyu
Damla çikolata, muz, fındık vs
Kreması İçin;
1 litre süt
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 Paket toz krem şanti
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ

YAPILIŞI
1 -Pandispanya için; şekerle yumurtayı köpürene kadar çırpın.
2- Su, kabartma tozu, vanilya ve unu ilave ederek tekrar çırpın.
3- Pandispanyayı tepside değil derin borcam tencereye boşaltarak kürdanla kontrol ederek pişirin.
4- Pandispanyayı pişirirken fırına ayrı bir kapta su koyun ki buharlaşma yaparak kek yumuşacık olsun.
5- Pandispanya pişip tamamen soğuduğunda enine üç parçaya kesin.
6- Krema İçin; Süt, un, nişasta ve şekeri tencereye koyup iyice çırpın.
7- Ocağın altını açıp sürekli karıştırarak kremayı kaynayana kadar pişirin.
8- Ocaktan alıp vanilya ve tereyağını ilave edin ve soğumaya bırakın.
9- Krema soğuduğunda içine toz krem şantiyi döküp mikserle çırpın.
10-Servis tabağına en büyük olan pandispanya dilimini koyup süt yada aromalı olsun istiyorsanız meyve suyuyla her tarafını ıslatın.
11- Üzerine kremanın 1/3 ünü koyup her tarafına sürün ve üzerine damla çikolata serpin.
12- İkinci ve üçüncü katada aynı işlemi uygulayıp ara katlarına muz ve fındık koyun.
13- Pembe renk şeker hamurunu tezgaha koyup az nişasta ilave ederek merdaneyle ince bir şekilde açın.
14- Şeker hamuruyla pastanın üzerini kaplayın ve fazlalıklarını kesin.
15- Barbi bebeğin ayaklarını çıkarıp pastanın ortasına küçük bir delik açarak yerleştirin.
16- Pembe ve beyaz hamurlarla minik güller yapıp barbinin bel ve etek kısmındaki birleşme yerlerini süsleyin.
17- Pastanın üzerini dilediğiniz gibi renkli hamurlarla süsleyebilirsiniz.
18- En az bir gece duzdolabında bekletin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder