BAKLAVA YUFKASINDAN PEYNİRLİ BÖREK |
Bir paket baklava yufkası
Peynir
Maydanoz
Sosu İçin;
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2 yumurta
YAPILIŞI
1- İç harcımız için; peynir ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın.
2- Sosu için, yumurta, süt ve yağı çırpın.
3- İlk yufkayı tezgaha serin ve üzerini fırçayla sos sürün.
4- İkinci yufkayı ilkinin üzerine serip tekrar sos sürün.
5- Üçüncü yufkayı serip bir kenarına peynirli harçtan koyun. (istediğiniz başka bir malzemeden de iç harç hazırlayabilirsiniz)
6- Çok sıkı olmayacak şekilde rulo sarın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
7-Tüm yufkalar biten kadar aynı işlemleri tekrarlayın.
8- İçine sürülen sostan böreklerin üzerine de sürün ve istediğiniz uzunlukta dilimleyin.
9- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder