17 Kasım 2014 Pazartesi

BAKLAVA YUFKASINDAN PEYNİRLİ BÖREK

BAKLAVA YUFKASINDAN PEYNİRLİ BÖREK
MALZEMELER
Bir paket baklava yufkası
Peynir
Maydanoz

Sosu İçin;
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2 yumurta

YAPILIŞI
1- İç harcımız için; peynir ve ince kıyılmış  maydanozu karıştırın.
2- Sosu için, yumurta, süt ve yağı çırpın.
3- İlk yufkayı tezgaha serin ve üzerini fırçayla sos sürün.
4- İkinci yufkayı ilkinin üzerine serip tekrar sos sürün.
5- Üçüncü yufkayı serip bir kenarına peynirli harçtan koyun. (istediğiniz başka bir malzemeden de iç harç hazırlayabilirsiniz)
6- Çok sıkı olmayacak şekilde rulo sarın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
7-Tüm yufkalar biten kadar aynı işlemleri tekrarlayın.
8- İçine sürülen sostan böreklerin üzerine de sürün ve istediğiniz uzunlukta dilimleyin.
9- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder