10 Ağustos 2014 Pazar

LAZ BÖREĞİ TATLISI

LAZ BÖREĞİ TATLISI

MALZEMELER
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı süt
-1 yumurta
-1 yemek kaşığı sirke
-1 paket kabartma tozu
-Tuz
-Un

Muhallebisi İçin;
-1 litre süt
-4 yemek kaşığı un
-2 yemek kaşığı nişasta
-1 su bardağı şeker
-1 paket vanilya
-1 yumurta

Şerbeti İçin;
-3 su bardağı şeker
-3 su bardağı su
-Çeyrek limon suyu

Açmak İçin; -Nişasta
Üzeri İçin; -250g tereyağ

 YAPILIŞI
1- Muhallebisi için; Süt, un, nişasta, yumurta ve şekeri tencereye alarak iyice çırpın.
2- Ocağın altını açıp sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin .
3- Kaynadığında vanilyayı ilave ederek altını kapatın ve ara ara karıştırarak soğumaya bırakın.
4- Şerbeti için; Şeker su ve limon suyunu tencereye alarak kaynatın 15 dakika sonra altını kapatın.
5- Hamur için; Süt, yağ, yumurta, sirke, tuz,kabartma tozu ve unu kullanarak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
6- Hamuru 10'ar 10'ar dört guruba ayırarak cevizden küçük 40 beze yapın.
7- Her 10 tane bezeyi nişastayla fincan tabağı büyüklüğünde açarak üst üste koyun.
8- Tereyağını tavaya alarak eritin, büyük boy fırın tepsisinin altını tereyağla yağlayın.
9- İlk 10 tane hamuru alarak hepsini birden tepsi büyüklüğünde merdaneyle açın.
10- Yağlanmış tepsinin altına serin üzerine fırçayla erimiş tereyağ sürün.
11- İkinci 10 tane hamuruda açarak tepsiye serin.
12- Soğumakta olan muhallebinin üzeri kabuk tutmuşsa mikserle çırpın.
13- Muhallebiyi tepsideki iki kat hamurun üzerine dökerek her tarafına eşit yayın.
14- Üçüncü 10 tane hamuruda açarak dikkatlice muhallebinin üzerine sererek tereyağ sürün.
15- Aynı şekilde son hamuruda açarak tepsiye serin.
16- Tatlıyı keskin bir bıçakla baklavadan büyük olacak şekilde dilimleyin.
17- Tereyağını tekrar ısıtarak tatlının her tarafına kaşık kaşık gezdirin.
18- Önceden ısıtılmış 180 derecede kızarana kadar pişirin.
19- Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı çıktığında şerbette ılıkken tatlıyı şerbetle buluşturun.
20- Kendi halinde bir gece dinlenerek şerbeti çektikten sonra servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder