KEK KALIBINDA FINDIK KREMALI POĞAÇA |
MALZEMELER
-1 su bardağı sıvı yağ
-1 su bardağı ılık süt
-2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek )
-3 tatlı kaşığı toz maya
-1 tatlı kaşığı tuz
-3 yemek kaşığı toz şeker
-Un
İç Malzemesi İçin:
200 g kakaolu fındık kreması
YAPILIŞI
1- Hamur için bütün malzemeyi yoğurma kabına alarak yavaş yavaş un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
2- Hamurun üzerini sararak bir saat kadar mayalanması için dinlendirin.
3- Kabaran hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp elinizle biraz açın.
4- İçine 1 tatlı kaşığı kadar fındık kreması koyup hamuru kapatın ve yuvarlak yapın.
5- Kek kalıbının içini yağlayın ve yaptığınız bezeleri yan yana boşluk bırakmadan sıralayın.
6- Kalıbınız dolana kadar bu işleme devam edin.
7- Üzerine yumurta sarısı sürün.
8- Kalan hamurlar normal poğaça yapabilir yada yuvarlak borcam tepsiyi ortadan başlayarak aynı şekilde doldurabilirsiniz
9- Önceden ısıtılmış 180 derece kızarana kadar pişirin.
10- Soğuyunca servis yapın.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder