2 Ağustos 2014 Cumartesi

BÜZGÜLÜ KÜRDAN BÖREĞİ

BÜZGÜLÜ KÜRDAN BÖREĞİ

MALZEMELER
-4 adet yufka
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay bardağı süt
-2 adet yumurta
-Susam
-Kürdan

İçi İçin
İstenilen iç harç kullanılabilir

YAPILIŞI
1- Önce böreğin içini hazırlayın (İstediğiniz içi kullanabilirsiniz).
2- Böreğe sürmek için, yumurta, süt, sıvıyağı karıştırın.
3- İlk yufkayı düz bir zemine serip üzerine sos sürerek ortadan ikiye katlayın.
4- Bir kase ile daireler kesin.
5- Dairelerin ortasına iç harcı koyup ikiye katlayın.
6- Kürdanla dikiş diker gibi tutturun.
7- Bütün yufkalar bitince fırın tepsisine dizin. Kalan sostan böreklerin üzerine sürün ve susam serpin.
8- 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 40 dk. pişirin.

AFİYET OLSUN...










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder