26 Temmuz 2014 Cumartesi

PATLICAN KEBABI

PATLICAN KEBABI

MALZEMELER
-500g kıyma
-1 tane soğan
-2-3 diş sarımsak
-Maydanoz
-Karabiber, Kimyon
-Tuz
-6-7 tane patlıcan
-6-7 tane sivri biber
-4 tane domates
-1 tane kırmızı biber
-Sosu İçin;
-1 yemek kaşığı salça
-2 su bardağı sıcak su
-1 çay bardağı sıvıyağ
-Tuz

YAPILIŞI
1- Patlıcanları yıkayıp 3 cm. kalınlığında dilimleyin. Üzerine bolca tuz serpip 1 saat kadar bekletin.
2- Patlıcanlar beklerken köfteyi hazırlayın. Soğanı ve sarımsağı rendeleyin, maydanozları ince ince kıyın baharatları ekleyip yoğurun.
3- Hazırladığınız köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar alarak köfteleri hazırlayın.
4- Yuvarlak bir tepsiye, bir patlıcan, bir köfte olma olmak üzere, malzemeler bitene kadar dizin.
5- Biberleri ve domatesi iri doğrayarak tepsinin ortasına yerleştirin
6- Sosu İçin; Salçayı sıcak suyla açarak tuz ve yağı ilave edip tepsinin içine gezdirerek dökün.
7- Tepsinin üzerini folyoyla kapatarak 200 derecede 45 dakika pişirin.
8- Daha sonra folyoyu alarak 20 dakika da kızarması için ağzı açık pişirin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder