27 Haziran 2014 Cuma

KIŞ İÇİN VİŞNE NASIL HAZIRLANIR

KIŞ İÇİN VİŞNE NASIL HAZIRLANIR


KONSERVE YAPMAK İÇİN

MALZEMELER
-2 kg vişne
-4 Su bardağı şeker
-4 Kavanoz su
-1 litrelik 4 tane kavanoz

YAPILIŞI
1- Vişneleri yıkayıp saplarını temizleyin.
2- Tencereye su, şeker ve vişneleri koyup 15 dakika kaynatın.
3- Vişneler kaynar vaziyette kavanozlara bölüştürün.
4- Kavanozların ağzını kurulayıp kapaklarını sıkabildiğiniz kadar sıkarak kapatın.
5- Şişeleri koyacağınız yere örtü serip ters çevirin ve her tarafını sarın.
6- Kavanozlar kendi halinde soğuyana kadar sarılı dursun (bir gece).
7- Soğuduğunda kapakların tutup tutmadığını kontrol edin.
8- Kapakların üzerine parmağınızla bastırdığınızda boşluk yoksa tutmuş demektir.
9- Güneş görmeyen yerde istediğiniz kadar saklayabilirsiniz.
10- Kavanozları açtığınız zaman şeker tadını damak zevkinize göre ayarlayarak sulandırabilirsiniz.

DONDURUCUDA SAKLAMAK İÇİN

1- Vişneleri yıkayıp saplarını temizleyin.
2- Dört poşete bölüştürün.
3- Yada dondurma kaplarına da koyabilirsiniz.
4- Ağızlarını kapatıp dondurucuya atın.
5- Dondurucudan çıkardığınızda ister meyve suyu ister reçel yapabilirsiniz.

 AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder