29 Haziran 2014 Pazar

ETLİ BULGUR PİLAVI

ETLİ BULGUR PİLAVI

MALZEMELER
-2 Su bardağı bulgur
-1 Tane soğan
-2 Tane domates
-1 Tane kırmızı biber
-200gr kuşbaşı et
-1 Yemek kaşığı tereyağ
-2 Yemek kaşığı sıvıyağ
-1 Diş sarımsak
-3 Su bardağı sıcak su
-Tuz

YAPILIŞI
1- Kuşbaşı eti küçük küçük doğrayarak inceltin.
2- Soğanı ve domatesi doğrayın.
3- Tencereye tereyağ ve sıvıyağı  koyup etleri ve soğanı içine koyun.
4- Birlikte et suyunu salıp çekene kadar kavurun ve domatesi ve sarımsağı ilave edin.
5- Tencerenin kapağı kapalı şekilde kısık ateşte beş dakika pişirin.
6- Üzerine yıkanmış bulguru koyup karıştırın.
7- Sıcak suyunu, tuzunu ilave edip kaynadığında altını çok kısarak kendi halinde suyunu çekene kadar pişirin.
8- Piştiğinde üzerine havlu örterek 15 dakika demlenmesini bekleyin.
Not: Ben ayriyeten et kavurarak görsel sunum için süsledim.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder